måndag 23 januari 2012

Godaste Äppelkakan

Äppelkaka för 4 portioner


2,5 dl Vetemjöl
2,5 dl Socker
1 tsk Bakpulver
0,5 tsk Salt
1 st Ägg
100 gram smält smör
4 st Äpplen


1. Blanda samman de torra ingredienserna.
2. Smälta smör och blanda sedan i smöret & ägget i den torra blandningen.
3. Smörj en ugnsfast form och lägg i de skalade, urkärnade & klyftade äpplena.
4. Häll smeten över äpplena och grädda i ugn 175 grader i ca 35 minuter.
5. Servera med fluffig vaniljsås.

2 kommentarer:

  1. typ samma recept jag använt länge men jag har inte ägg eller salt i. Brukar också strö kanel på äpplena innan smeten supergott!! //Jossan

    SvaraRadera
  2. just det kanelen :) glömde ju den nästan viktigast ju :)

    SvaraRadera